Weingut Sander, Spätburgunder, 2013 Rheinhessen

€10,35

Prijs per 6 flessen
€62,10
Artikelnummer
4441313
Land
Duitsland
Biowijn
BiowijnWeingut Sander, Spätburgunder, 2013 Rheinhessen

  • Öko-Wein - DE-ÖKO-022, Naturland, lid Renaissance des Appellations

De druiven worden gekneust en daarna in circa 10 dagen op en schillen vergist. De verdere opvoeding duurt nog circa 6 maanden in grote houten vaten.

  • Alcohol 13%
  • Restsuiker 3,4 gram/liter
  • Zuren 4,6 gram/liter

Type Droog
Producent Weingut Sander
Jaargang 2013
Land Duitsland
Inhoud fles 750ml
Alc. percentage 13,0%
Biowijn Öko-Wein - DE-ÖKO-022, Naturland, lid Renaissance des Appellations
Regio Rheinhessen
Druif Pinot Noir/Spätburgunder
Kleur Licht rood
Afsluiting Kurk
Geur Delicate aroma's die doen denken aan rijpe kersen, pruimen en amandel.
Smaak Een complex samenspel van fruit en harmonieuze tannines.

Weingut Sander

Pure vreugde - wijnen uit de biologische landbouw.

Een wijn die alle zinnen bespeelt. Die fluweelzacht, fruitig, en fris opvallend het gehemelte streelt - zo'n wijn kan alleen in harmonie met de natuur worden gemaakt. Weingut Sander wordt beschouwd als de wijnmakerij die het langst in Duitsland werkt vanuit het ecologisch principe. En de verantwoordelijke manier van omgaan met de natuur geeft de bijzondere kwaliteit van de wijn. De familie Sander bezit reeds generaties het ongeveer 25 hectare grote familiebedrijf.

Met vlijt en Fingerspitzengefühl

Pinot Noir

Pinot noir

Pinot  wordt al eeuwenlang gebruikt middels vegetatieve vermeerdering, daarom zijn er ook door de eeuwen heen vele mutaties ontstaan. Op dit moment zijn er meer dan 1000 verchillende klonen bekend. Met de diversiteit, in kleur van de druif, opbrengst, smaak eigenschappen, bladvorm, vorm van de tros enzovoorts zou je denken dat de pinot makkelijk muteert. Ten opzichte van andere rassen is daar geen bewijs voor. De werkelijke reden is de tijd dat de pinot al in gebruik is, namelijk ruim 2000 jaar. Tot voor kort ging men ervan uit dat pinot noir, pinot gris, pinot blanc, pinot meunier, pinot noir précoce en pinot teinturier als belangrijkste vertegenwoordigers van de pinot familie verschillende varieteiten waren. Echter op dezelde struik komen soms rode, grijze en witte druiven voor en soms ook op individuele druiven in een tros. Nader onderzoek wijst uit dat alle pinot dezelfde genetische basis hebben en dus slechts mutanten zijn van dezelfde basis pinot.

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel