Weingut Prinz Salm, Weissburgunder Trocken 2012, Rheinhessen

€10,10

Prijs per 6 flessen
€60,60
Artikelnummer
5650212
Land
Duitsland
Biowijn
BiowijnWeingut Prinz Salm, Weissburgunder Trocken 2012, Rheinhessen

  • Wein aus der Umstellung auf den ökologischen Landbau Naturlandbetrieb 55-003 W . DE ÖKO-022

Type Droog
Producent Prinz zu Salm
Jaargang 2012
Land Duitsland
Inhoud fles 750ml
Alc. percentage 12,5%
Biowijn Wein aus der Umstellung auf den ökologischen Landbau Naturlandbetrieb 55-003 W . DE ÖKO-022
Regio Rheinhessen
Druif Pinot Blanc/Weissburgunder
Kleur Bleek geel
Geur Bloemrijke neus, hints van vanille en kaneel, rijpe appelen.
Smaak Rijke, romige textuur, fluweelachtig, en de fijne zuurgraad geeft het een zekere lichtvoetigheid.
Afsluiting Schroefdop
Lekker bij Klassieke asperge wijn, quiche, vis. Zeer veelzijdig in te zetten.

Weingut Prinz Salm

Weingut Prinz Salm is het oudste wijnbedrijf wat nog steeds in het bezit is van dezelfde familie. Reeds 800 jaar of 32 generaties lang ononderbroken wijnbouw zitten in dit bedrijf. Dit is een hele periode om ervaring op te doen en inzichten te ontwikkelen om deze vervolgens weer aan de volgende generatie te kunnen overgeven.

De natuur is de basis van de dagelijkse werkzaamheden. Door  er respectvol mee om te gaan geeft deze een hoogwaardig natuurproduct.

"Meine Kinder Sollen die Trauben von den Rebstöcken essen können!" Deze uitspraak komt van Prinz Michael. In 1988 was hij een van de eerste top producenten die het bedrijf omschakelde naar biologisch verantwoord.

Wijn wordt niet in de kelder gemaakt, maar buiten in de wijngaard. Daar vindt het spel met de natuur plaats en wordt de grond goed verzorgd en zorgt men voor gezonde planten, gematigde opbrengst en gezonde druiven.

Pinot Blanc

Pinot  wordt al eeuwenlang gebruikt middels vegetatieve vermeerdering, daarom zijn er ook door de eeuwen heen vele mutaties ontstaan. Op dit moment zijn er meer dan 1000 verchillende klonen bekend. Met de diversiteit, in kleur van de druif, opbrengst, smaak eigenschappen, bladvorm, vorm van de tros enzovoorts zou je denken dat de pinot makkelijk muteert. Ten opzichte van andere rassen is daar geen bewijs voor. De werkelijke reden is de tijd dat de pinot al in gebruik is, namelijk ruim 2000 jaar. Tot voor kort ging men ervan uit dat pinot noir, pinot gris, pinot blanc, pinot meunier, pinot noir précoce en pinot teinturier als belangrijkste vertegenwoordigers van de pinot familie verschillende varieteiten waren. Echter op dezelde struik komen soms rode, grijze en witte druiven voor en soms ook op individuele druiven in een tros. Nader onderzoek wijst uit dat alle pinot dezelfde genetische basis hebben en dus slechts mutanten zijn van dezelfde basis pinot.

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel