Weingut Müller-Grossmann, Grüner Veltliner Hochrain, 2012, Kremstal DAC

€9,15

Prijs per 6 flessen
€54,90
Artikelnummer
4150512
Land
OostenrijkWeingut Müller-Grossmann, Grüner Veltliner Hochrain, 2012, Kremstal DAC

Type Droog
Producent Weingut Müller-Grossmann
Jaargang 2012
Land Oostenrijk
Inhoud fles 750ml
Alc. percentage 12,5%
Regio Kremstal
Druif Grüner Veltliner
Kleur Bleek geel
Geur Fris, veel appel
Smaak Veel gele appel, iets van honing met een mooie kruidigheid, fris en ook iets van peer, elegant met mooie zuren, iets citrus.
Afsluiting Schroefdop
Lekker bij Koel serveren (9 -10°C), gaat prima samen met pasta, salades en lichtere vleesgerechten. Gaat goed samen met vrijwel alle groenten.

Weingut Müller Grossman

‘Cirkels van wijnstokken. Tekenen van leven. Teken van genot’

Aan de voet van de Göttweiger bergen, in de bekende Oostenrijkse wijnstreek Kremstal  bewerken Helma en Marlies Müller-Grossmann 10 hectare wijngaard. Daarvoor waren al vele generaties van de familie, moeder Helma en dochter Marlies voorgegaan! Hun uiteindelijke doel is het creëren van plezier - dicht bij de natuur en met oog voor uitstekende kwaliteit. En dat begint allemaal met de wijnstokken in de wijngaard waar de kwaliteit van de wijn begint, onder invloed van het klimaat, de bodem en de locatie. Het verder verfijnen van de wijn gebeurt in de kelder. Iedere wijn krijgt daarmee haar eigen signatuur ‘het handschrift van de dames Helma en Marlies Müller-Grossmann’.

‘Het leven in de cyclus van de natuur’

Centraal staan de prachtige en verschillende witte wijnen, ontstaan door de grote diversiteit in de bodem en het natuurlijke samenspel van warme dagen en koele nachten. De meeste wijngaarden zijn gelegen op lössgronden evanals op rotsachtige, voedselrijke, niet te zware grond. De wijnen kenmerken zich door hun stilistische helderheid en uigesproken fruitigheid.

Naast de klassieke rassen zoals grüner veltliner, riesling en de pinot Blanc, hebben Helma en Marlies Müller-Grossmann een zwak voor specialiteiten zoals de gelben muskateller of frühroten veltliner.

‘In de cirkel van wijnstokken - de vreugde van het leven’

Grüner Veltliner

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel