Weingut Müller-Grossmann, Chardonnay Classic, 2012, Niederösterreich

€12,80

Prijs per 6 flessen
€76,80
Artikelnummer
4150112
Land
OostenrijkWeingut Müller-Grossmann, Chardonnay Classic, 2012, Niederösterreich

Type Droog
Producent Weingut Müller-Grossmann
Jaargang 2012
Land Oostenrijk
Inhoud fles 750ml
Alc. percentage 13,5%
Regio Niederösterreich
Druif Chardonnay
Kleur Bleek geel
Geur Delicaat, iets mineralig, tropisch fruit
Smaak Vele verschillende smaken, fris, mooie mineraliteit, fijne zuren, iets bloemig, tropisch fruit (mango, ananas).
Afsluiting Schroefdop
Lekker bij Koel serveren (9 -10°C), past goed bij wild, blank en rood vlees, kaas en soep. Tips van Helma en Marlies: Garnalen uit de wok en cantharellen met crème.

Weingut Müller Grossman

‘Cirkels van wijnstokken. Tekenen van leven. Teken van genot’

Aan de voet van de Göttweiger bergen, in de bekende Oostenrijkse wijnstreek Kremstal  bewerken Helma en Marlies Müller-Grossmann 10 hectare wijngaard. Daarvoor waren al vele generaties van de familie, moeder Helma en dochter Marlies voorgegaan! Hun uiteindelijke doel is het creëren van plezier - dicht bij de natuur en met oog voor uitstekende kwaliteit. En dat begint allemaal met de wijnstokken in de wijngaard waar de kwaliteit van de wijn begint, onder invloed van het klimaat, de bodem en de locatie. Het verder verfijnen van de wijn gebeurt in de kelder. Iedere wijn krijgt daarmee haar eigen signatuur ‘het handschrift van de dames Helma en Marlies Müller-Grossmann’.

‘Het leven in de cyclus van de natuur’

Centraal staan de prachtige en verschillende witte wijnen, ontstaan door de grote diversiteit in de bodem en het natuurlijke samenspel van warme dagen en koele nachten. De meeste wijngaarden zijn gelegen op lössgronden evanals op rotsachtige, voedselrijke, niet te zware grond. De wijnen kenmerken zich door hun stilistische helderheid en uigesproken fruitigheid.

Naast de klassieke rassen zoals grüner veltliner, riesling en de pinot Blanc, hebben Helma en Marlies Müller-Grossmann een zwak voor specialiteiten zoals de gelben muskateller of frühroten veltliner.

‘In de cirkel van wijnstokken - de vreugde van het leven’

Chardonnay

Het is moeilijk te voor te stellen dat tot ongeveer 30 jaar geleden, dit zeer populaire ras verborgen was achter een gordijn van geografische namen als Chablis en Puligny-Montrachet. Nu uitgeplant over de hele wereld en gebotteld onder zijn eigen naam heeft chardonnay een branding niveau bereikt wat geen enkele druif zo is gelukt. Verrassend, want wat krijg je als je chardonnay koopt. Sterke verschillen van land tot land en het land, zelfs binnen één land, afhankelijk van het klimaat, waar het wordt verbouwd en hoe het wordt gevinifieerd. Van vers, fris en mineralig met appel en citroen tonen tot aan rijke en boterachtige wijnen met tropische vruchten boventonen, Chardonnay heeft het hele gamma. In de Bourgogne is chardonnay de bron van de gewaardeerde wijnen van Chablis, Corton-Charlemagne, Macon, Meursault en u Montrachet. Het is ook deels het fundament van uitzonderlijke Champagne, waar het wordt gemengd met pinot noir en pinot meunier in de blanc de blancs met alleen maar chardonnay. De druif is nu heel populair in Californië, en wint aan populariteit in Australië, Nieuw-Zeeland, Italië, Spanje en Zuid-Afrika.

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel