Weingut Landauer, Zweigelt Trockenbeerenauslese, 2006, Burgenland

€23,25

Prijs per 6 flessen
€139,50
Artikelnummer
3910206
Land
Oostenrijk
Biowijn
Biowijn
Onderscheiding
OnderscheidingWeingut Landauer, Zweigelt Trockenbeerenauslese, 2006, Burgenland

Type Zoet
Producent Weingut Landauer
Jaargang 2006
Land Oostenrijk
Inhoud fles 375ml
Alc. percentage 12,0%
Biowijn KIP gecertificeerd en gecontroleerd
Regio Burgenland
Onderscheiding Eervolle vermelding perswijn
Druif Zweigelt
Kleur Helder donker rood
Geur

Vol, gesuikerd rood fruit, met name rode bes.

Smaak

Intens en vol. Karamel en veel rijpe aardbeien, zeer lange afdronk.

Afsluiting Kurk
Lekker bij

Zoete desserts of blauwe kazen.

Weingut Landauer

De zonnige zuidoost zijde van de heuvels in de buurt van Rust behoren tot de meest traditionele en beste wijngaarden in Oostenrijk. Het wijngoed (met een oppervlakte van ongeveer 26 ha) van de familie Landauer maakt een kleine hoeveelheid mooie witte, rode en zoete wijnen. De zoete wijnen zijn door het bijzondere microklimaat (edele rotting of edelfäule) van uitzonderlijk hoge kwaliteit en zeer geliefd. “Compromisloos streven naar kwaliteit” is het credo van Bruno, Martha en Stefan Landauer.

Het aantal zonuren is in deze streek ruim boven het gemiddelde van Oostenrijk. Dit tezamen met de Leithakalk bodem (met daarin verweerd leisteen, kwarts, löss, klei en kalksteen) geeft de familie Landauer de ideale omstandigheden voor volle wijnen met een indrukwekkend karakter. De totale productie is ongeveer 100.000 flessen per jaar.

De wijngaarden worden al jarenlang onderhouden conform de strenge regels en voorschriften van het KIP-programma. Dit is een milieuvriendelijke, biologische, natuurlijke landbouw methode welke garant staat voor behoud van een gezonde en natuurlijke habitat.

De wijnen hebben veel succes! Dat blijkt uit de vele prijzen die de wijnen hebben gewonnen, waardoor het wijngoed hoort tot de top in Oostenrijk.
De familie Landauer heeft een filosofie en een helder duidelijk concept  van “veelzijdigheid en klasse” wat we terug zien in een breed assortiment wijnen van hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. “Wijnbouw uit passie - kwaliteit uit overtuiging”.

Zweigelt

Zweigels

Recensies
Perswijn29-10-2014
 5/5

Perswijn Wijnconcours Najaar & Winter 2014: ...Proefnotitie: kersen en bloemen, pruimen, rijk zoet, mooi gerijpt, krachtig, fijne zuren, tabak, bijzonder lichtrood zoet. Eervolle vermelding in de Koopgids

Wat is uw beoordeling voor dit artikel