Weingut Landauer, Zweigelt Beerenauslese, 2010, Burgenland

€14,65

Prijs per 6 flessen
€87,90
Artikelnummer
3910110
Land
Oostenrijk
Biowijn
BiowijnWeingut Landauer, Zweigelt Beerenauslese, 2010, Burgenland

De met de hand geplukte verschrompelde Zweigelt druiven maken deze prachtige edele zoete wijn vol fruit en concentratie. Het type wijn is niet meer een rode wijn stijl maar een edele zoete wijn, met een zeer frisse en fruitige smaak. De wijn is charmant met zijn complexe fijne structuur, aromatisch fruit en de suiker-zuurgraad in evenwicht. 4 weken later geoogst na het einde van de belangrijkste oogst. De natuurlijke restsuiker geeft de wijn een prachtige balans en harmonie. Van de kalkrijke bodem met oer gesteente stenen en kwarts geeft de wijn het onderscheidende en typische karakter met de verfijnde zoetheid.

Type Zoet
Producent Weingut Landauer
Jaargang 2010
Land Oostenrijk
Inhoud fles 500ml
Alc. percentage 13,0%
Biowijn KIP gecertificeerd en gecontroleerd
Regio Burgenland
Druif Zweigelt
Kleur Helder donker rood
Geur

Complex, gedroogd fruit

Smaak

Vol, geconcentreerd, pruim, confiture, verleidend zoet, mooie balans tussen het zoet en de zuren.

Afsluiting Kurk
Lekker bij

Als aperitief, bij zoete gerechten met chocolade of bij gebraden eend met een zoete saus.

Weingut Landauer

De zonnige zuidoost zijde van de heuvels in de buurt van Rust behoren tot de meest traditionele en beste wijngaarden in Oostenrijk. Het wijngoed (met een oppervlakte van ongeveer 26 ha) van de familie Landauer maakt een kleine hoeveelheid mooie witte, rode en zoete wijnen. De zoete wijnen zijn door het bijzondere microklimaat (edele rotting of edelfäule) van uitzonderlijk hoge kwaliteit en zeer geliefd. “Compromisloos streven naar kwaliteit” is het credo van Bruno, Martha en Stefan Landauer.

Het aantal zonuren is in deze streek ruim boven het gemiddelde van Oostenrijk. Dit tezamen met de Leithakalk bodem (met daarin verweerd leisteen, kwarts, löss, klei en kalksteen) geeft de familie Landauer de ideale omstandigheden voor volle wijnen met een indrukwekkend karakter. De totale productie is ongeveer 100.000 flessen per jaar.

De wijngaarden worden al jarenlang onderhouden conform de strenge regels en voorschriften van het KIP-programma. Dit is een milieuvriendelijke, biologische, natuurlijke landbouw methode welke garant staat voor behoud van een gezonde en natuurlijke habitat.

De wijnen hebben veel succes! Dat blijkt uit de vele prijzen die de wijnen hebben gewonnen, waardoor het wijngoed hoort tot de top in Oostenrijk.
De familie Landauer heeft een filosofie en een helder duidelijk concept  van “veelzijdigheid en klasse” wat we terug zien in een breed assortiment wijnen van hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. “Wijnbouw uit passie - kwaliteit uit overtuiging”.

Zweigelt

Zweigels

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel