Weingut Landauer, Ruster Ausbruch Essenz, 1995, Burgenland

€31,15

Prijs per 6 flessen
€186,90
Artikelnummer
3910395
Land
Oostenrijk
Biowijn
Biowijn
Onderscheiding
OnderscheidingWeingut Landauer, Ruster Ausbruch Essenz, 1995, Burgenland

Ruster Ausbruch Essenz. De term "Ausbruch" is een combinatie van de woorden "Ausbrechen, Heraussuchen" ofwel het uitzoeken van de rozijnen en de verschrompelde bessen tijdens de oogst. Ruster Ausbruch is bij Landauer de hoogste klasse van de wijn van het weingut. In termen van productie is vergelijkbaar met Trockenbeerenauslese (TBA). Met de hand geplukte druiven van de rassen welschriesling en pinot blanc maakt deze prachtige edele zoete wijn vol fruit en een enorme concentratie. Toepassing: als aperitief, bij desserts, zoals chocolade, ijs, kaas, fruit of bij de koffie.

Fles 0,375L, alcohol 13,5% vol, optimale drinkktemperatuur: 10-12 °C.

Bij de eerste "International Wine Challenge" in Wenen als winnaar bekroond.

Type Zoet
Producent Weingut Landauer
Jaargang 1995
Land Oostenrijk
Inhoud fles 375ml
Alc. percentage 13,5%
Onderscheiding Bij de eerste "International Wine Challenge" in Wenen als winnaar bekroond.
Biowijn KIP gecertificeerd en gecontroleerd
Regio Burgenland
Druif Cabernet Dorio, Welschriesling, Pinot Blanc/Weissburgunder
Kleur Goudgeel
Geur

Rijp tropisch fruit, honing

Smaak

Karamel, samen met veel fruit - rozijnen en gedroogde abrikozen, vanille en honing, mooie balans tussen zoet en zuren. Indrukwekkend.

Afsluiting Kurk
Lekker bij

Serveertemperatuur: 10-12 °C. Als aperitief, bij desserts zoals chocolade, ijs of gebak, kaas, fruit, koffie of ganzenlever.

Weingut Landauer

De zonnige zuidoost zijde van de heuvels in de buurt van Rust behoren tot de meest traditionele en beste wijngaarden in Oostenrijk. Het wijngoed (met een oppervlakte van ongeveer 26 ha) van de familie Landauer maakt een kleine hoeveelheid mooie witte, rode en zoete wijnen. De zoete wijnen zijn door het bijzondere microklimaat (edele rotting of edelfäule) van uitzonderlijk hoge kwaliteit en zeer geliefd. “Compromisloos streven naar kwaliteit” is het credo van Bruno, Martha en Stefan Landauer.

Het aantal zonuren is in deze streek ruim boven het gemiddelde van Oostenrijk. Dit tezamen met de Leithakalk bodem (met daarin verweerd leisteen, kwarts, löss, klei en kalksteen) geeft de familie Landauer de ideale omstandigheden voor volle wijnen met een indrukwekkend karakter. De totale productie is ongeveer 100.000 flessen per jaar.

De wijngaarden worden al jarenlang onderhouden conform de strenge regels en voorschriften van het KIP-programma. Dit is een milieuvriendelijke, biologische, natuurlijke landbouw methode welke garant staat voor behoud van een gezonde en natuurlijke habitat.

De wijnen hebben veel succes! Dat blijkt uit de vele prijzen die de wijnen hebben gewonnen, waardoor het wijngoed hoort tot de top in Oostenrijk.
De familie Landauer heeft een filosofie en een helder duidelijk concept  van “veelzijdigheid en klasse” wat we terug zien in een breed assortiment wijnen van hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. “Wijnbouw uit passie - kwaliteit uit overtuiging”.

Welschriesling

Welschriesling

Pinot Blanc

Pinot  wordt al eeuwenlang gebruikt middels vegetatieve vermeerdering, daarom zijn er ook door de eeuwen heen vele mutaties ontstaan. Op dit moment zijn er meer dan 1000 verchillende klonen bekend. Met de diversiteit, in kleur van de druif, opbrengst, smaak eigenschappen, bladvorm, vorm van de tros enzovoorts zou je denken dat de pinot makkelijk muteert. Ten opzichte van andere rassen is daar geen bewijs voor. De werkelijke reden is de tijd dat de pinot al in gebruik is, namelijk ruim 2000 jaar. Tot voor kort ging men ervan uit dat pinot noir, pinot gris, pinot blanc, pinot meunier, pinot noir précoce en pinot teinturier als belangrijkste vertegenwoordigers van de pinot familie verschillende varieteiten waren. Echter op dezelde struik komen soms rode, grijze en witte druiven voor en soms ook op individuele druiven in een tros. Nader onderzoek wijst uit dat alle pinot dezelfde genetische basis hebben en dus slechts mutanten zijn van dezelfde basis pinot.

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel