Weingut Landauer, Eiswein Blaufränkisch, 2012, Burgenland

€24,15

Prijs per 6 flessen
€144,90
Artikelnummer
3911012
Land
Oostenrijk
Biowijn
BiowijnWeingut Landauer, Eiswein Blaufränkisch, 2012, Burgenland

Voor Eiswein moeten druiven op het moment van de oogst zijn bevroren en moeten ze in deze toestand worden geperst. De vorst veroorzaakt dat het water kristalliseert in de bessen, en dus concentreert het sap op een natuurlijke manier. Eiswein kan alleen worden gevinifieerd als de temperatuur een of meerdere dagen op of onder -7 °C is geweest. De blaufränkisch druiven voor deze eiswein zijn December 2012. De wijn is charmant met een complexe fijne structuur, aromatische fruit en het suiker-zuurgraad evenwicht in de smaak.

Type Zoet
Producent Weingut Landauer
Jaargang 2012
Land Oostenrijk
Inhoud fles 500ml
Alc. percentage 11,5%
Biowijn KIP gecertificeerd en gecontroleerd
Regio Burgenland
Kleur Helder donker rood
Geur

Fijn, exotisch, honing, meloen.

Smaak

Complexe fijne structuur, evenwicht in suiker en zuurgraad. Tropische ananas impressie gecombineerd met meloen en honing. Indrukwekkend.

Afsluiting Kurk
Lekker bij

Breed inzetbare zoete wijn, die zich zowel met nagerechten als met wit of rood fruit laat combineren.

Weingut Landauer

De zonnige zuidoost zijde van de heuvels in de buurt van Rust behoren tot de meest traditionele en beste wijngaarden in Oostenrijk. Het wijngoed (met een oppervlakte van ongeveer 26 ha) van de familie Landauer maakt een kleine hoeveelheid mooie witte, rode en zoete wijnen. De zoete wijnen zijn door het bijzondere microklimaat (edele rotting of edelfäule) van uitzonderlijk hoge kwaliteit en zeer geliefd. “Compromisloos streven naar kwaliteit” is het credo van Bruno, Martha en Stefan Landauer.

Het aantal zonuren is in deze streek ruim boven het gemiddelde van Oostenrijk. Dit tezamen met de Leithakalk bodem (met daarin verweerd leisteen, kwarts, löss, klei en kalksteen) geeft de familie Landauer de ideale omstandigheden voor volle wijnen met een indrukwekkend karakter. De totale productie is ongeveer 100.000 flessen per jaar.

De wijngaarden worden al jarenlang onderhouden conform de strenge regels en voorschriften van het KIP-programma. Dit is een milieuvriendelijke, biologische, natuurlijke landbouw methode welke garant staat voor behoud van een gezonde en natuurlijke habitat.

De wijnen hebben veel succes! Dat blijkt uit de vele prijzen die de wijnen hebben gewonnen, waardoor het wijngoed hoort tot de top in Oostenrijk.
De familie Landauer heeft een filosofie en een helder duidelijk concept  van “veelzijdigheid en klasse” wat we terug zien in een breed assortiment wijnen van hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. “Wijnbouw uit passie - kwaliteit uit overtuiging”.

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel