Schloss Proschwitz, Goldriesling, 2012,Sachsen

€17,90

Productinformatie | Schloss Proschwitz, Goldriesling, 2012,Sachsen
Prijs per 6 flessen
€107,40
Artikelnummer
4550112
Land
DuitslandSchloss Proschwitz, Goldriesling, 2012, Sachsen

Type Droog
Producent Schloss Proschwitz
Jaargang 2012
Land Duitsland
Inhoud fles 750ml
Alc. percentage 11,5%
Regio Sachsen
Druif Goldriesling
Kleur Bleek geel
Geur Sprankelend fris, fruitig, peer, appel, mineraal (vuursteen) hint van citrus
Smaak Veel fruit, citrus, appel, ananas, lychee, mineraal (vuursteen), groen kruidje. Afdronk mooi lang, frisse zuren met lichte kruidige tonen
Afsluiting Schroefdop
Lekker bij Aperitief met amandelnootje, lichte tapas hapjes. Harde kaas (niet te uitgesproken - oud), gevogelte, zuurkool.

Weingut Schloss Proschwitz

Dit 800 jaar oude wijngoed, in het hart van het aan de Elbe gelegen Anbaugebiet Sachsen, komt de eer toe het oudste en grootste private wijngoed van Oost-Duitsland te zijn. De wijngaarden waren van het midden van de 12e eeuw tot de reformatie in bezit van de bisschop van Meissen. Het Schloss bevindt zich in Proschwitz, dat vroeger een dorp was (Prosch betekent berg), maar tegenwoordig een deelgemeente van Meissen. 

Wijngaarden

Het huidige bezit aan wijngaarden bedraagt 90 hectare, waarvan de wijnstokken 1 tot 25 jaar oud zijn. De 51 ha grote Einzellage Schloss Proschwitz is exclusief bezit van het gelijknamige wijngoed. Verder bezit Schloss Proschwitz de 36 ha grote Einzellage Heinrichsburg te Seusslitz. Als laatste werd in 2008 de wijngaard Kloster Heilig Kreuz aangekocht.

Druivenrassen

Op Weingut Schloss Proschwitz worden circa 40 wijnen gemaakt van in totaal 14 druivenrassen. 80% is wit: grauburgunder, weissburgunder, müller-thurgau, riesling, elbling, traminer, scheurebe, traminer en goldriesling. De rode druivenrassen spätburgunder, dornfelder, frühburgunder, regent en dunkelfelder vormen de overige 20%. 

VDP

In 1996 werden de inspanningen beloond met het lidmaatschap van de VDP, het gerenommeerde Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter, als eerste Saksische wijngoed. Dat was voor het bedrijf een doorbraak, zeker qua publiciteit. Het werd niet meer beschouwd als een ‘garage wijngoed’.

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel