Over ons

Euvitis concentreert zich op lokaal, in Europa, geproduceerde wijnen.  Wij willen daarmee, laten zien dat:

  • Europa een ongekende en verrassende variëteit aan wijnen heeft
  • De sterke drang tot innovatie bij de jonge generatie producenten resulteert in hoge kwaliteit en meer diversiteit

Een vorm van locavorisme, zoals Slow Food dat noemt: “Voedsel, van dichtbij is vers, smakelijk, doet geen grote aanslag op natuurlijke hupbronnen en weerspiegelt de culturele identiteit van de bevolking”. Met onze focus op Europese wijnen, leveren we een bijdrage aan duurzaamheid en beperking van voedselkilometers

En wij hechten aan een persoonlijk contact met onze producenten, die zich herkent in ons gedachtegoed.


Kernwoorden zijn voor mij, Jaap Burger: eerlijk, uitdagend en transparant.

Eerlijk:

... Naar de natuur. Eerlijk vertaalt zich in oog voor kleinschaligheid en traditionele en biologische productie methoden.

... In advisering. Wijnen met een eerlijke prijs kwaliteit verhouding.

Uitdagend:

... Telkens zoekend naar betaalbare 'pareltjes'. Wijnen, streken, dorpen, producenten; het liefst buiten de geëigende gebieden om (en nog weinig bekendheid genieten).

Transparant:

... In dienstverlening, door met elkaar duidelijke afspraken te maken wat je van elkaar wil en mag verwachten. Heldere communicatie.

Wat betekent Euvitis? In het algemene systeem van classificatie van planten is de wijnstok lid van de veelomvattende wijnstokfamilie (Vitaceae). De Latijnse naam voor wijnstok is Vitis Vinifera L. In het begin was het geslacht wijnstok opgedeeld in Euvitis en Museadina. Euvitis is in de loop van de tijd aangepast naar Vitis.

Foto Thomas Siegrist uit de Pfalz en Jaap Burger