Mas Canaille, Le Rouge, IGP Sainte Guilhem Le Désert, 2015

€9,00

Prijs per 6 flessen
€54,00
Artikelnummer
2120315
Land
FrankrijkMas Canaille, Le Rouge, IGP Sainte Guilhem Le Désert, 2015

Type Droog
Producent Domaine Les Grandes Costes
Jaargang 2015
Land Frankrijk
Inhoud fles 750ml
Alc. percentage 12,0%
Regio Languedoc/Saint Guilhem Le Désert
Druif Cinsault, Grenache Noir/Garnacha, Syrah
Kleur Helder donker rood
Afsluiting Perskurk
Geur Delicaat, viool, zwarte bessen, kersen, bessen aroma's.
Smaak Fris, fruitig.
Lekker bij Bij een voorgerecht, vleeswaren, gegrild rood vlees, geitenkaas

Domaine Les Grandes Costes

Wijnmaker Jean-Christophe Granier is de rijzende ster van de Languedoc. In 2000 besloot hij het familie Domaine uit 1868 een nieuwe impuls te geven. Het circa twintig ha omvattende wijngoed gelegen aan de flanken van de berg Pic Saint Loup in de Cévennes, 30 km ten noorden van Montpellier, is beplant met de klassieke druivenrassen Carignan, Cinsault, Grenache en Syrah.
De wijngaarden bevatten veel kalk en stenen. De grond is rood/bruin gekleurd, typerend voor een wijn met kracht en finesse. Met een opbrengst per ha tussen 18 en 37 hl, handgeplukte oogst, diverse groene oogsten gedurende het seizoen waarbij blad en achterblijvende druiven worden verwijderd, opereert hij op Grand Cru niveau.
Vanzelfsprekend werkt Jean-Christophe biologisch en is niet ver verwijderd van geheel biodynamisch. De druiven worden ontsteeld en ontdaan van pitten ter voorkoming van “groene” invloeden. Om zo veel mogelijk aroma in de wijn te behouden wordt er niet gefilterd. Sulfiet wordt tot een minimale hoeveelheid beperkt tegen homeopathisch aan.

Languedoc/IGP Saint Guilhem Le Désert

Ten noorden van Montpellier, aan de voet van de Larzac en de Cévennes, wordt het kalksteen plateau overheerst door kreupelhout en bossen. Dit uitgestrekt natuurgebied met daarbij de vallei van de Hérault, is rijk aan bijzondere landschappen van opeenvolgende mediterrane kalkstenen heuvels en rotsen. Het is ook een gebied met een rijke geschiedenis, waar het gebouwde erfgoed de passie van de mensen door de eeuwen heen weergeeft.

Saint-Guilhem-le-Desert, een meesterwerk van de Romaanse kunst, Unesco werelderfgoed, en een van de grote bezienswaardigheden van Frankrijk is het symbool. Château de Montferrand, gelegen op een steile rotsachtige bergkam, en Abbaye Aniane, gesticht in de achtste eeuw door Sint-Benedictus, zijn ook opvallende punten. De wijnstok en de wijn zijn al lang onderdeel van dit gebied. Op de weinige beschikbare landbouwgrond gaan wijngaarden samen met olijfbomen. De wijngaarden liggen meestal tussen de 100 en 150 meter boven de zeespiegel, wat de wijn een verrassende frisheid geeft.

De producenten zijn gepassioneerd over hun werk en trots op hun land, zijn natuurlijke omgeving en het erfgoed. Ze produceren onder de regels van de IGP, Indication Géographique Protégée, "Saint Guilhem le Desert". De naam kan onder bepaalde voorwaarden kan worden verlengd met "Val de Montferrand" of "Cité de Aniane." De verordening voor de wijnproductie in deze IGP wordt zoals gewoonlijk gecontroleerd door de INAO.

Syrah

Syrah

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel