Marco Abella, Mas Mallola, Granacha/Carignan, 2008, Priorat

€20,00

Prijs per 6 flessen
€120,00
Artikelnummer
1030108
Land
Spanje
Biowijn
BiowijnMarco Abella, Mas Mallola, Granacha/Carignan, 2008, Priorat

Type Droog
Producent Marco Abella
Jaargang 2008
Land Spanje
Inhoud fles 750ml
Alc. percentage 14,5%
Biowijn Geproduceerd uit biologische wijngaarden, die worden behandeld volgens biodynamische methoden aangepast aan de omgeving
Regio Priorato
Druif Carignan/Mazuelo, Grenache Noir/Garnacha
Kleur Diep donker rood
Geur Kers, pruim, hout en aardse tonen
Smaak Cacao in eerste aanzet, waarna het fruit voornamelijk kers prachtig maar boven komt. Zowel vers fruit als jam. Zachtheid alom, ook in de afdronk, met jeugdige tannines. Uitgebalanceerde mineralen en een bewaarpotentieel van vier tot zeven jaar.
Afsluiting Kurk
Lekker bij Rijpe smaken, niet te puntig. Moet geserveerd worden rond de 16 tot 17°C.

Bodega Marco Abella

Bodega Marco Abella uit Porrera is in 2001 opgeicht en exploiteert zowel oude wijngaarden als recentere aanplantingen, allen onbespoten. De Bodega werd zo ontworpen dat er zoveel mogelijk van de meeste natuurlijke bronnen gebruik kan worden gemaakt. De Licorella wijngaarden liggen op 600 meter, hellingen zuidwaarts. De leisteen ondergrond zorgt voor een warmtereservoir in de koele nachten en geeft de wijnen van dit wijnhuis een uniek, mineraal, karakter. In het hart van de Bodega is een eigen laboratorium waar Marco voortdurend het vinificatie proces kan volgen voor de ontwikkeling van zijn wijn. Twee verdiepingen van het gebouw zijn ondergronds, waardoor het effect van zwaartekracht daar waar mogelijk in bij de wijnbereiding wordt gebruikt. 

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel