Fabiano, Valpolicella Ripasso Classico Superiore, DOC, 2014, Veneto

€13,75

Prijs per 6 flessen
€82,50
Artikelnummer
3440214
Land
ItaliëFabiano, Valpolicella Ripasso Classico Superiore, DOC, 2014, Veneto

Ripasso is een nog recentere uitvinding dan Amarone. Ripasso is een Valpolicella die een tweede gisting ondergaat op de suikerrijke schillen en pitjes van de Amarone. Daardoor is een Ripasso een bijzondere, meer krachtige stijl Valpolicella. Tegelijk heeft deze wijn de fruitige stijl en de mooie zuren die kenmerkend zijn voor Valpolicella, zodat hij lekker verteerbaar blijft, en tegelijk een grote verleidelijkheid heeft.

Type Droog
Producent Fabiano
Jaargang 2014
Land Italië
Inhoud fles 750ml
Alc. percentage 14,0%
Regio Veneto
Druif Corvina, Molinara, Negrara, Rondinella
Kleur Diep donker rood
Geur

De neus is intens met een geur van rijpe kersen en pruimen

Smaak

Zeer vol van smaak, prachtig in balans, met hinten van pruimen, vanille, kruiden en een elegant vleugje hout. Eindigend in een fraaie afdronk

Afsluiting Kurk
Lekker bij

Uitstekend bij geroosterd vlees en belegen kazen

AZIENDA VINICOLA FRATELLI FABIANO

Producenten van wijn uit Verona sinds 1912

De familie Fabiano kwam in de wijn terecht via grootvader Francesco. Deze zeevaarder besloot een hotel te beginnen in Venetië, op de plek waar hij altijd aan boord ging. Vervolgens ging hij het avontuur aan door ook in wijn te gaan handelen. Later besloot de familie te verhuizen naar Colà di Lazise, in de provincie Verona, om zelf wijn te gaan produceren. In de jaren vijftig van de vorige eeuw was Nicola Fabiano al een bekende wijnmaker, die zijn Lugana en Valpolicella al exporteerde naar onder andere Duitsland. Het wijngoed werd steeds verder uitgebreid en bouwde vanaf de jaren zeventig een goede naam op in de productie van Amarone. In 2002 opende het bedrijf een eigen wijnbar voor direct contact met de wijnliefhebbers. Alessandro Fabbiano, nu verantwoordelijk, schenkt ook graag een glas in, en geeft uitleg over de verschillende wijnen van het bedrijf. Fabiano heeft in totaal 84 hectare wijngaarden in beheer. Er worden wijnen geproduceerd in alle wijngebieden rond de stad Verona: Valpolicella, Bardolino, Lugana, Custoza en Soave. Heerlijke wijnen, elk perfect getypeerd voor de streek waar deze vandaan komt.

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel