Domaine Auchère, Sancerre AOC rouge 2014

€15,75

Prijs per 6 flessen
€94,50
Artikelnummer
2070214
Land
FrankrijkDomaine Auchère, Sancerre AOC rouge 2014

Type Droog
Producent Domaine Auchère
Jaargang 2014
Land Frankrijk
Inhoud fles 750ml
Regio Loire
Druif Pinot Noir/Spätburgunder
Alc. percentage 12,5%
Afsluiting Kurk
Lekker bij Geweldig met vis en wit vlees, vleeswaren

Domaine Auchère

De passie en traditie van de wijnbouw en het wijnmaken gaat al generaties over:van grootvader aan vader op zoon. Hiermee  heeft de familie Auchère de wijngaarden over meerdere generaties gecultiveerd. De wijngaarden liggen op de heuvels die de reputatie van Sancerre wijnen maken: Mont Damnes - Chavignol, Les Chasseignes - Sancerre, Chêne Marchand en Les Deserts - Bue.

In 1987 combineert Jean-Jacques Auchère zijn ervaring en vaardigheden verworven in de afgelopen decennia met toonaangevende technologie. De wijnen worden ieder jaar beter door deze aanpak. dit komt ook tot uiting in de erkenningen die dit domaine de afgelopen jaren heeft gekregen.

Pinot Noir

Pinot noir

Pinot  wordt al eeuwenlang gebruikt middels vegetatieve vermeerdering, daarom zijn er ook door de eeuwen heen vele mutaties ontstaan. Op dit moment zijn er meer dan 1000 verchillende klonen bekend. Met de diversiteit, in kleur van de druif, opbrengst, smaak eigenschappen, bladvorm, vorm van de tros enzovoorts zou je denken dat de pinot makkelijk muteert. Ten opzichte van andere rassen is daar geen bewijs voor. De werkelijke reden is de tijd dat de pinot al in gebruik is, namelijk ruim 2000 jaar. Tot voor kort ging men ervan uit dat pinot noir, pinot gris, pinot blanc, pinot meunier, pinot noir précoce en pinot teinturier als belangrijkste vertegenwoordigers van de pinot familie verschillende varieteiten waren. Echter op dezelde struik komen soms rode, grijze en witte druiven voor en soms ook op individuele druiven in een tros. Nader onderzoek wijst uit dat alle pinot dezelfde genetische basis hebben en dus slechts mutanten zijn van dezelfde basis pinot.

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel