Clos Bagatelle, Veillée d'Automme, Saint Chinian 2011

€12,60

Prijs per 6 flessen
€75,60
Artikelnummer
1220211
Land
Frankrijk
Onderscheiding
OnderscheidingClos Bagatelle, Veillée d'Automme, Saint Chinian 2011

De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt. In de wijngaard vindt reeds de eerste selectie plaats. Alle trossen worden ontsteelt. De druiven komen van kalkrijke kleigronden dieper in de valley van St. Chinian. Dit deel van Saint Chinian wordt La Lauze genoemd.

Het duurt vrij lang voordat de druiven en schillen worden gescheiden. De vinificatie is bij een relatief hoge temeperatuur. 10 procent van de wijn wordt gemaakt volgens de methode "maceration carbonique". Na de malolactische vergisting is de blend samengesteld en blijft de wijn 14 maanden in het vat. 25% van deze vaten zijn nieuw.

Onderscheiding: Zilver Mundus Vini 2014 

Type Droog
Producent Clos Bagatelle
Jaargang 2011
Land Frankrijk
Inhoud fles 750ml
Alc. percentage 13,5%
Onderscheiding Zilver Mundus Vini 2014
Regio Saint-Chinian
Druif Carignan/Mazuelo, Grenache Noir/Garnacha, Mourvèdre/Monastrell, Syrah
Kleur Diep donker rood
Geur

Vol en complex, veel donker rood fruit en mediterrane kruiden

Smaak

Rijk, heerlijk zachte tannine, donker rood fruit, braam bosbes in combinatie met mooie kruidigheid

Afsluiting Kurk

Clos Bagatelle 

Clos Bagatelle bestaat sinds 1623 en is centraal gelegen in Saint Chinian. In de recente historie is het vijf generaties van moeder op dochter over gegaaan. Marie-Françoise neemt het in 1963 over en is de eerste die het domein verder vergroot en verwerft wijngaarden in Saint Jean de Minervois.

Christine neemt het domein over in 1995, dit met hulp van haar broer Luc. Ingegeven door de rijkdom van het terroir in Saint Chinian kopen zij wijngaarden in Donnadieu en Assignan. Vandaag bestaat Clos Bagatelle uit vier verschillende terroirs. Drie belangrijke terroirs binnen Saint Chinian: La Lauze met zijn kalkrijke klei, Donnadieu  met leistenen heuvels en Assignan een stuk hoger met hoofdzakelijk kalkzandsteen. Tenslotte in St Jean de Minervois, op 300 meter hoogte een plateau met een bodem met vele gladde witte stenen.

Samen op avontuur, Christine en Luc zijn van kinds afaan betrokken geweest bij het domein. Voor nu is het een kleine stap tussen dromen en uitdaging. Zij delen het idee dat het altijd beter kan. Noodzaak is hun motto: Gedurende de laatste 20 jaar hebben zij met hun samenwerking in goede harmonie veel bereikt.

Syrah

Syrah

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel