Clos Bagatelle, Donnadieu, Saint Chinian 2013

€9,90

Prijs per 6 flessen
€59,40
Artikelnummer
1220113
Land
Frankrijk
Onderscheiding
OnderscheidingClos Bagatelle, Donnadieu, Saint Chinian 2013

Donnadieu is een wijn van grenache, syrah, carignan en mourvèdre. De stokken staan op een gemiddelde hoogte van 150 meter. De carignan en grenache planten zijn ruim 50 jaar oud, syrah en mourvèdre zijn jonger.

De hele oogst wordt met de hand geplukt en vervolgens ontsteeld. Na de vergisting vindt de verdere rijping plaats in grote houten vaten. 

Type Droog
Producent Clos Bagatelle
Jaargang 2013
Land Frankrijk
Inhoud fles 750ml
Alc. percentage 13,5%
Onderscheiding Zilver Concours des Grand Vins Languedoc Roussillon 2015
Regio Saint-Chinian
Druif Carignan/Mazuelo, Grenache Noir/Garnacha, Mourvèdre/Monastrell, Syrah
Kleur Diep donker rood
Geur

Expressief vol. Framboos, kers, pruim, drop, zwarte peper en eucalypthes

Smaak

Vol en levendig

Afsluiting Kurk
Lekker bij

Wilde zwijnen zijn altijd aanwezig rond de wijngaarden. Zij eten hoofdzakelijk de bessen van de struiken. Geniet van een stuk wild zwijn van het spit, een fricassee van konijn of filet van eend.

Clos Bagatelle 

Clos Bagatelle bestaat sinds 1623 en is centraal gelegen in Saint Chinian. In de recente historie is het vijf generaties van moeder op dochter over gegaaan. Marie-Françoise neemt het in 1963 over en is de eerste die het domein verder vergroot en verwerft wijngaarden in Saint Jean de Minervois.

Christine neemt het domein over in 1995, dit met hulp van haar broer Luc. Ingegeven door de rijkdom van het terroir in Saint Chinian kopen zij wijngaarden in Donnadieu en Assignan. Vandaag bestaat Clos Bagatelle uit vier verschillende terroirs. Drie belangrijke terroirs binnen Saint Chinian: La Lauze met zijn kalkrijke klei, Donnadieu  met leistenen heuvels en Assignan een stuk hoger met hoofdzakelijk kalkzandsteen. Tenslotte in St Jean de Minervois, op 300 meter hoogte een plateau met een bodem met vele gladde witte stenen.

Samen op avontuur, Christine en Luc zijn van kinds afaan betrokken geweest bij het domein. Voor nu is het een kleine stap tussen dromen en uitdaging. Zij delen het idee dat het altijd beter kan. Noodzaak is hun motto: Gedurende de laatste 20 jaar hebben zij met hun samenwerking in goede harmonie veel bereikt.

Syrah

Syrah

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel