Clos Bagatelle, Culte by Bagatelle, Saint Chinian 2013

€15,50

Prijs per 6 flessen
€93,00
Artikelnummer
1220413
Land
FrankrijkClos Bagatelle, Culte by Bagatelle, Saint Chinian 2013

Type Droog
Producent Clos Bagatelle
Jaargang 2013
Land Frankrijk
Inhoud fles 750ml
Regio Saint-Chinian
Alc. percentage 13,5%
Druif Syrah
Kleur Diep donker rood
Afsluiting Kurk

Clos Bagatelle 

Clos Bagatelle bestaat sinds 1623 en is centraal gelegen in Saint Chinian. In de recente historie is het vijf generaties van moeder op dochter over gegaaan. Marie-Françoise neemt het in 1963 over en is de eerste die het domein verder vergroot en verwerft wijngaarden in Saint Jean de Minervois.

Christine neemt het domein over in 1995, dit met hulp van haar broer Luc. Ingegeven door de rijkdom van het terroir in Saint Chinian kopen zij wijngaarden in Donnadieu en Assignan. Vandaag bestaat Clos Bagatelle uit vier verschillende terroirs. Drie belangrijke terroirs binnen Saint Chinian: La Lauze met zijn kalkrijke klei, Donnadieu  met leistenen heuvels en Assignan een stuk hoger met hoofdzakelijk kalkzandsteen. Tenslotte in St Jean de Minervois, op 300 meter hoogte een plateau met een bodem met vele gladde witte stenen.

Samen op avontuur, Christine en Luc zijn van kinds afaan betrokken geweest bij het domein. Voor nu is het een kleine stap tussen dromen en uitdaging. Zij delen het idee dat het altijd beter kan. Noodzaak is hun motto: Gedurende de laatste 20 jaar hebben zij met hun samenwerking in goede harmonie veel bereikt.

Syrah

Syrah

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel