Clos Bagatelle, Colline d'Assignan, Saint Chinian 2013

€8,70

Prijs per 6 flessen
€52,20
Artikelnummer
1220313
Land
FrankrijkClos Bagatelle, Colline d'Assignan, Saint Chinian 2013

Clos Bagatelle heeft drie percelen in de buurt van Assignan. Dit plaatsje ligt op een hoogte van circa 250 meter. In een natuurlijk amfitheater komen hier peperige syrah vandaan en een stevige grenache. De wijngaarden zijn op het zuiden, zuidwesten of zuidoosten voor een optimale bezonning. Ook zijn deze wijngaarden optimaal gelegen voor de wind zodat de druiven veel minder vatbaar zijn voor ziekten. Door de hoogte is minder warm in de wijngaarden en worden de druiven later rijp.

Alle druiven worden met de hand geplukt en volledig onsteeld. Na de vinificatie blijft de wijn in grote houten vaten tot het moment van botteling.

Type Droog
Producent Clos Bagatelle
Jaargang 2013
Land Frankrijk
Inhoud fles 750ml
Alc. percentage 13,5%
Regio Saint-Chinian
Druif Carignan/Mazuelo, Grenache Noir/Garnacha, Syrah
Kleur Diep donker rood
Afsluiting Kurk
Lekker bij

Past zeer goed bij konijn "à la provençale", jonge eend met olijven. Gegrild lamsvlees met rozemarijn gaat ook heel goed samen met deze wijn.

Clos Bagatelle 

Clos Bagatelle bestaat sinds 1623 en is centraal gelegen in Saint Chinian. In de recente historie is het vijf generaties van moeder op dochter over gegaaan. Marie-Françoise neemt het in 1963 over en is de eerste die het domein verder vergroot en verwerft wijngaarden in Saint Jean de Minervois.

Christine neemt het domein over in 1995, dit met hulp van haar broer Luc. Ingegeven door de rijkdom van het terroir in Saint Chinian kopen zij wijngaarden in Donnadieu en Assignan. Vandaag bestaat Clos Bagatelle uit vier verschillende terroirs. Drie belangrijke terroirs binnen Saint Chinian: La Lauze met zijn kalkrijke klei, Donnadieu  met leistenen heuvels en Assignan een stuk hoger met hoofdzakelijk kalkzandsteen. Tenslotte in St Jean de Minervois, op 300 meter hoogte een plateau met een bodem met vele gladde witte stenen.

Samen op avontuur, Christine en Luc zijn van kinds afaan betrokken geweest bij het domein. Voor nu is het een kleine stap tussen dromen en uitdaging. Zij delen het idee dat het altijd beter kan. Noodzaak is hun motto: Gedurende de laatste 20 jaar hebben zij met hun samenwerking in goede harmonie veel bereikt.

Syrah

Syrah

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel