Churchill's, LBV 2008, 375ml

€11,25

Prijs per 6 flessen
€67,50
Artikelnummer
2400508
Land
Portugal
Late Bottled Vintage (LBV) is een van de meest populaire Port-stijlen. Het biedt een bijna Vintage Port kwaliteit voor de prijs van een goede Ruby.

Herkomst

De LBV wordt geproduceerd met druiven afkomstig van dezelfde wijngaarden waar Churchill’s ook de Vintage Port van maakt. 2009 is een “Declared” Vintage jaar en dit vindt men terug in de LBV: excellente intensiteit van fruit en finesse.

Druivenrassen

De wijn is een blend van vele druivenrassen waaronder de belangrijkste soorten: Touriga Nacional, Tinta Roriz,  Tinta Barroca en Touriga Franca.

Omschrijving

Serveren : 12-15 graden

Bewaren : Liggend

Drinken   : Best na 3 tot 10 jaar flesrijping

Type Zoet
Producent Churchill
Jaargang 2008
Land Portugal
Inhoud fles 375ml
Alc. percentage 19,5%
Regio Douro
Druif Tinta Barroca, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barocca
Kleur Diep donker rood
Geur Bloemen, bramen en wat kruiden
Smaak Rijk en complex, mint chocolade en kersenlikeur. Lange zachte afdronk.
Afsluiting Kurk
Lekker bij Heerlijke port op zichzelf na een lunch of diner. Tevens een goede begeleider van chocoladedesserts en zachte kazen als brie en camembert.

Churchill

Opgericht in 1981 door John Graham, Churchill was het eerste Britse port wijnbedrijf welke is opgericht in meer dan 50 jaar. 
Churchill's Port is ontstaan door John Graham 's verlangen om de familie traditie van het maken van port voort te zetten door het opzetten van een eigen bedrijf om zijn eigen, individuele, stijl van wijn te produceren. Het was zijn vrouw, Caroline Churchill, die het bedrijf de naam heeft gegeven. De naam Graham bestaat namelijk al veel langer.

In vergelijking met andere port shippers, waarvan de meeste zijn opgericht rond de eeuwwisseling van de 18e en 19e eeuw is de geschiedenis van Churchill dus erg kort.

In slechts 30 jaar heeft het bedrijf een benijdenswaardige reputatie opgebouwd met het produceren van Port van de hoogste kwaliteit. Dit komt zeker andere tot uiting in de prestaties bij vergelijkende proeverijen.

In 1999 Churchill's kocht Quinta da Gricha, een 50 hectare Grade "A" wijngaard gelegen aan de zuidelijke oever van de rivier Douro tussen Pinhão en Tua, in de prestigieuze Cima Corgo subregio van de afgebakende regio Douro Port. Alle Churchill's Port wordt geproduceerd op de Quinta da Gricha wijnmakerij, met de traditionele granieten "lagares" gebouwd in 1852.

Sinds de overname van de Quinta da Gricha wijngaarden in 1999, is bij Churchill is ook de ontwikkeling van wijn begonnen. Churchill Estates, de drijvende kracht van Churchill's wijn portfolio, werd gelanceerd in 2004.
Churchill's is tegenwoordig gepositioneerd als een kwaliteits "boutique" Port en Douro wijn bedrijf, gespecialiseerd in premium Port en Douro wijn.

Deze port is op dronk vanaf het moment van botteling en rijpt (in tegenstelling tot andere wijnen) daarna nauwelijks verder. Wel gemakkelijk te bewaren tot 5 jaar na aankoop.

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel