Churchill's, Dry White Port

€16,85

Prijs per 6 flessen
€101,10
Artikelnummer
2400999
Land
PortugalChurchill's, Dry White Port

Churchill’s Dry White Port is de specialiteit van dit Porthuis en is uniek van stijl. De rijke gouden kleur toont de leeftijd van maar liefst 10 jaar. Deze lange rijping komt ook duidelijk tot uiting in de zachtheid en complexiteit van deze port. Churchill’s Dry White Port is het alternatieve aperitief, koud geserveerd, voor elk moment van het jaar!

Herkomst 

De druiven zijn afkomstig van speciaal geselecteerde oude, hoog gelegen wijngaarden uit de Cima Corgo, het hart van de Portstreek.

Druivenrassen 

De wijn is een blend van vele druivenrassen waaronder de belangrijkste soorten: Malvasia Fina, Codega, Gouveio and Rabigato.

Omschrijving 

Deze fantastische witte port is helder, levendig en goud van kleur. De neus treft men tonen van noten, rozijnen en droogbloemen. In de mond is de port fris, licht zoet en complex. Men proeft  smaken van o.a. geroosterde amandelen, citrusschillen, noodmuskaat, eucalyptus en weelderig fruit. De lange afdronk is fruitig, droog en nootachtig. Perfect als aperitief voor lunch of diner. Tevens een goede begeleider van gerookte zalm, olijven, geroosterde amandelen en kaaskoekjes.Serveren: 8-10 graden

Bewaren
Deze fruitige port is gefilterd en dient na botteling gedronken te worden. Nadat de fles is geopend kan men deze nog een maand bewaren.

Type Half zoet
Producent Churchill
Jaargang N V
Land Portugal
Inhoud fles 500ml
Alc. percentage 19,5%
Regio Douro
Druif Boal/Bual/Malvasia Fina, Rabigato, Síria/Cadegea, Viosinho
Kleur Goudgeel
Afsluiting Kurk
Geur Gemalen specerijen, gedroogde bloemen, eucalyptus en rozijn
Smaak Complex, licht zoet. Geroosterde amandel, citrusschil, noodmuskaat, eucalyptus en weelderig fruit. De lange afdronk is fruitig en nootachtig
Lekker bij Als aperitief voor lunch of diner. Tevens een goede begeleider van gerookte zalm, olijven, geroosterde amandelen en kaaskoekjes. Serveren: 8-10 graden

Churchill

Opgericht in 1981 door John Graham, Churchill was het eerste Britse port wijnbedrijf welke is opgericht in meer dan 50 jaar. 
Churchill's Port is ontstaan door John Graham 's verlangen om de familie traditie van het maken van port voort te zetten door het opzetten van een eigen bedrijf om zijn eigen, individuele, stijl van wijn te produceren. Het was zijn vrouw, Caroline Churchill, die het bedrijf de naam heeft gegeven. De naam Graham bestaat namelijk al veel langer.

In vergelijking met andere port shippers, waarvan de meeste zijn opgericht rond de eeuwwisseling van de 18e en 19e eeuw is de geschiedenis van Churchill dus erg kort.

In slechts 30 jaar heeft het bedrijf een benijdenswaardige reputatie opgebouwd met het produceren van Port van de hoogste kwaliteit. Dit komt zeker andere tot uiting in de prestaties bij vergelijkende proeverijen.

In 1999 Churchill's kocht Quinta da Gricha, een 50 hectare Grade "A" wijngaard gelegen aan de zuidelijke oever van de rivier Douro tussen Pinhão en Tua, in de prestigieuze Cima Corgo subregio van de afgebakende regio Douro Port. Alle Churchill's Port wordt geproduceerd op de Quinta da Gricha wijnmakerij, met de traditionele granieten "lagares" gebouwd in 1852.

Sinds de overname van de Quinta da Gricha wijngaarden in 1999, is bij Churchill is ook de ontwikkeling van wijn begonnen. Churchill Estates, de drijvende kracht van Churchill's wijn portfolio, werd gelanceerd in 2004.
Churchill's is tegenwoordig gepositioneerd als een kwaliteits "boutique" Port en Douro wijn bedrijf, gespecialiseerd in premium Port en Douro wijn.

Deze port is op dronk vanaf het moment van botteling en rijpt (in tegenstelling tot andere wijnen) daarna nauwelijks verder. Wel gemakkelijk te bewaren tot 5 jaar na aankoop.

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel