Churchill's, 20years old Tawny Port

€42,65

Prijs per 6 flessen
€255,90
Artikelnummer
2400499
Land
PortugalChurchill’s 20 Years Old Tawny

Churchill’s 20 jaar oude tawny is een afspiegeling van het Douro terroir gecombineerd met een delicate lagering in oude eikenhouten vaten. Het resultaat is een port boordevol finesse en vasthoud aan de frisse identiteit die terug te vinden is in alle Port van Churchill’s.

Herkomst

De druiven zijn afkomstig van de oude wijngaarden uit de Cima Corgo, het hart van de Portstreek.

Druivenrassen

De wijn is een blend van vele druivenrassen waaronder de belangrijkste soorten: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Cão, Tinta Barroca, Touriga Franca en Tinta Francisca.

Omschrijving

In de zeer lange afdronk blijven alle smaken terug komen. Een port van uitzonderlijke kwaliteit!Heerlijk bij gedroogd fruit, geroosterde amandelen en gerijpte kazen.Serveren: 12-15 graden

Bewaren

Deze port is gefilterd en dient na botteling gedronken te worden. Nadat de fles is geopend kan men deze nog een maand bewaren.

Type Zoet
Druif Tinta Barroca, Tinto Cão, Tinta Francisca, Touriga Franca, Touriga Nacional
Producent Churchill
Land Portugal
Inhoud fles 500ml
Alc. percentage 19,5%
Regio Douro
Kleur Amber
Geur Complex, rijk met honing, gedroogd fruit en specerijen.
Smaak In balans de geuren komen terug in de smaakt met daarbij noten, boter en toffee
Afsluiting Kurk
Lekker bij Heerlijk bij gedroogd fruit, geroosterde amandelen en gerijpte kazen.Serveren: 12-15 graden

Churchill

Opgericht in 1981 door John Graham, Churchill was het eerste Britse port wijnbedrijf welke is opgericht in meer dan 50 jaar. 
Churchill's Port is ontstaan door John Graham 's verlangen om de familie traditie van het maken van port voort te zetten door het opzetten van een eigen bedrijf om zijn eigen, individuele, stijl van wijn te produceren. Het was zijn vrouw, Caroline Churchill, die het bedrijf de naam heeft gegeven. De naam Graham bestaat namelijk al veel langer.

In vergelijking met andere port shippers, waarvan de meeste zijn opgericht rond de eeuwwisseling van de 18e en 19e eeuw is de geschiedenis van Churchill dus erg kort.

In slechts 30 jaar heeft het bedrijf een benijdenswaardige reputatie opgebouwd met het produceren van Port van de hoogste kwaliteit. Dit komt zeker andere tot uiting in de prestaties bij vergelijkende proeverijen.

In 1999 Churchill's kocht Quinta da Gricha, een 50 hectare Grade "A" wijngaard gelegen aan de zuidelijke oever van de rivier Douro tussen Pinhão en Tua, in de prestigieuze Cima Corgo subregio van de afgebakende regio Douro Port. Alle Churchill's Port wordt geproduceerd op de Quinta da Gricha wijnmakerij, met de traditionele granieten "lagares" gebouwd in 1852.

Sinds de overname van de Quinta da Gricha wijngaarden in 1999, is bij Churchill is ook de ontwikkeling van wijn begonnen. Churchill Estates, de drijvende kracht van Churchill's wijn portfolio, werd gelanceerd in 2004.
Churchill's is tegenwoordig gepositioneerd als een kwaliteits "boutique" Port en Douro wijn bedrijf, gespecialiseerd in premium Port en Douro wijn.

Deze port is op dronk vanaf het moment van botteling en rijpt (in tegenstelling tot andere wijnen) daarna nauwelijks verder. Wel gemakkelijk te bewaren tot 5 jaar na aankoop.

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel