Churchill's, 10years old Tawny Port

€23,40

Prijs per 6 flessen
€140,40
Artikelnummer
2400399
Land
PortugalChurchill's, 10years old Tawny Port

Een goede 10 jaar oude tawny port moet de complexiteit van zijn leeftijd hebben plus jeugdige frisheid en mooie zuren. Dit is de kunst van het blenden van een port met de gemiddelde leeftijd van 10 jaar. Churchill’s 10 Years Old Twany is hiervan een klassiek voorbeeld. De blend combineert de mineraliteit van de grond en de zuiverheid van het fruit, met een notige complexiteit van opvoeding in houtenvaten.

Herkomst

De druiven zijn afkomstig van “A-wijngaarden” uit de Cima Corgo, het hart van de Portstreek.

Druivenrassen

De wijn is een blend van vele druivenrassen waaronder de belangrijkste soorten: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Cão, Tinta Barroca, Touriga Franca en Tinta Francisca.

Omschrijving

Door de frisse zuren en de lange afdronk is deze elegante port perfect als aperitief of digestief. Ook zeer geschikt als begeleider van zachte kazen, vruchtencake, crème brulée of aardbeienServeren: 10-12 graden

Type Zoet
Producent Churchill
Land Portugal
Inhoud fles 500ml
Alc. percentage 19,5%
Regio Douro
Druif Tinta Barroca, Tinto Cão, Tinta del País, Tinta Francisca, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Kleur Diep donker rood
Geur Complexe neus met onder andere gedroogd fruit, cederhout en kruiden.
Smaak Zachte aanzet, bescheiden restzoet en fijne tannines. Zeer delicate stijl!
Afsluiting Kurk
Lekker bij Heerlijk bij stokbrood en zachte kaas, zoals brie en camembert. En met wat noten en gedroogd fruitbrood.

Churchill

Opgericht in 1981 door John Graham, Churchill was het eerste Britse port wijnbedrijf welke is opgericht in meer dan 50 jaar. 
Churchill's Port is ontstaan door John Graham 's verlangen om de familie traditie van het maken van port voort te zetten door het opzetten van een eigen bedrijf om zijn eigen, individuele, stijl van wijn te produceren. Het was zijn vrouw, Caroline Churchill, die het bedrijf de naam heeft gegeven. De naam Graham bestaat namelijk al veel langer.

In vergelijking met andere port shippers, waarvan de meeste zijn opgericht rond de eeuwwisseling van de 18e en 19e eeuw is de geschiedenis van Churchill dus erg kort.

In slechts 30 jaar heeft het bedrijf een benijdenswaardige reputatie opgebouwd met het produceren van Port van de hoogste kwaliteit. Dit komt zeker andere tot uiting in de prestaties bij vergelijkende proeverijen.

In 1999 Churchill's kocht Quinta da Gricha, een 50 hectare Grade "A" wijngaard gelegen aan de zuidelijke oever van de rivier Douro tussen Pinhão en Tua, in de prestigieuze Cima Corgo subregio van de afgebakende regio Douro Port. Alle Churchill's Port wordt geproduceerd op de Quinta da Gricha wijnmakerij, met de traditionele granieten "lagares" gebouwd in 1852.

Sinds de overname van de Quinta da Gricha wijngaarden in 1999, is bij Churchill is ook de ontwikkeling van wijn begonnen. Churchill Estates, de drijvende kracht van Churchill's wijn portfolio, werd gelanceerd in 2004.
Churchill's is tegenwoordig gepositioneerd als een kwaliteits "boutique" Port en Douro wijn bedrijf, gespecialiseerd in premium Port en Douro wijn.

Deze port is op dronk vanaf het moment van botteling en rijpt (in tegenstelling tot andere wijnen) daarna nauwelijks verder. Wel gemakkelijk te bewaren tot 5 jaar na aankoop.

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel