Cantina Chiorri, Sangiovese, Rosso Umbria IGT, 2012, Umbrie

€8,95

Prijs per 6 flessen
€53,70
Artikelnummer
1510512
Land
ItaliëCantina Chiorri, Sangiovese, Rosso Umbria IGT, 2012, Umbria

De druiven voor deze wijn zijn ontsteeld en de most heeft ca.10 dagen inweking gehad van de schillen. De gisting is temperatuur gecontroleerd op 27°C en er is niets toegevoegd aan de wijn. Natuurlijke stabilisatoren zorgen voor een levendige eerlijke wijn. De druiven voor deze wijn zijn de eerste 10 dagen van september met de hand geplukt en direct naar de geperst.

Type Droog
Producent Azienda Vitivinicola Chiorri
Jaargang 2012
Land Italië
Inhoud fles 750ml
Alc. percentage 13,5%
Regio Umbria
Druif Sangiovese
Smaak

Frisse wijn met intense fruit en florale aroma's van viool, braam, roos en kers. Evenwichtige en aangename smaak.

Afsluiting Kurk
Lekker bij

Om te drinken bij gegrild rood vlees, vuur gebakken brood gevuld met worst en gekookte greens. Uitstekende met kaas zoals iets gerijpte geitenkaas.

Kleur Helder donker rood

Azienda Chiorri

De Azienda Vitivinicola Chiorri ontstond aan het eind 1800 op de heuvels bij Sant'Enea, een prachtige locatie aan de grens van de gemeente Perugia. De wijngaarden bevinden zich op glooiende heuvels die gebruikt worden voor druiventeelt sinds de Etruskische tijden, en van waaruit men kan genieten van een prachtig uitzicht op onder andere de steden Assisi en Todi. Het bedrijf, een familiebedrijf, weet hoe ze met oog voor tradities en de meest moderne technologieën moet combineren, zonder het uiteindelijke doel uit het oog te verliezen: het plezier van het genieten van een goed glas wijn met een unieke en echte smaak.

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel