Bodega Trus, Crianza, 2010, Ribera del Duero

€13,50

Prijs per 6 flessen
€81,00
Artikelnummer
4950210
Land
SpanjeBodega Trus, Crianza, 2010, Ribera del Duero

De druiven komen van geselecteerd percelen met een kalkrijke kleigrond. Deze gronden geven de wijnen fruit, massa en complexititeit.

Een lange inweking van de druiven en een malolactische vergisgin in houden vaten. Eerste opvoeding in vaten van Frans eiken en daarna in tanks voor de perfecte harmonie. 

Natuurlijke stabilisatie en geen filtratie.

Type Droog
Producent Bodegas Trus
Jaargang 2010
Land Spanje
Inhoud fles 750ml
Alc. percentage 14,0%
Regio Ribera del Duero
Druif Tempranillo
Kleur Diep donker rood
Geur Intens, veel rijpe pruimen en kaneel.
Smaak Intens en elegant. Veel fruit en zacht eiken, met daarbij wat kaneel en kruiden. Verfijnd en elegant met een lange afdronk. Mineralig in de afdronk. De zuren en alcohol vullen elkaar mooi aan en maken net een indrukwekkende wijn. Wordt met de jaren beter door flesrijping.
Afsluiting Kurk

Bodegas Trus

Bodegas Trus, S.L. is opgericht in 1999, met het idee om wijnen van hoge kwaliteit te maken, ieder met hun eigen persoonlijkheid, welke een getrouw beeld van de regio geven, de plaats en TRUS (Aarde-Eik-Druif-Zon) "savoir faire" zijn. De kwaliteit van de wijn heeft een direct verband met de druiven waarvan deze is gemaakt en de ligging van de wijngaarden. Dit is de reden waarom is gekozen voor de omgeving van de Ribera del Duero: de driehoek van Pesquera met de vallei die doorloopt tot de Piñel de Abajo. Een onovertroffen locatie. 

Men is zich zeer bewust dat ze nooit veel zullen produceren en dat het wijn is voor fijnproevers.

Filosofie van het project is de juiste naam: TRUS, Aarde (Tierra), Eik (Roble), Druif (Uva), zon (Sol)

  • Aarde (Tierra). Verschillende lagen mineralen die samen bijdragen aan de persoonlijkheid van de druif. Met een uitzonderlijk microklimaat op een hoogte boven de 800 meter zuidzuidwest georiënteerd. 
  • Vakmanschap in eik in de beste traditie in de stijl van nature en zonder toevoeging van commerciële gist. 
  • 100% Tinto fino druif, typische lokale variëteit, het beste aangepast aan de omstandigheden.
  • Sol (Zon) "het element dat leidt." Dankzij de zon produceert men goede druiven, rijp in september van super kwaliteit en smaak.

Samen geven deze vier elementen, de zorgvuldige grondbewerking zonder ondergroei de wijndruiven persoonlijkheid en een natuurlijke smaak.

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel