Bodega Sierra Norte, Pasión de Bobal, 2014, Utiel-Requena

€11,00

Prijs per 6 flessen
€66,00
Artikelnummer
4560114
Land
Spanje
Onderscheiding
OnderscheidingBodega Sierra Norte, Pasión de Bobal, 2014, Utiel-Requena

Schilweking op lage temperatuur, zo ook het begin van de alcoholische fermentatie in RVS, waarbij de temperatuur langzaam omhoog gebracht wordt. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt van het fruitige potentieel. Malolactische fermentatie in nieuwe Frans eikenhouten vaten, daarna houtlagering in dezelfde vaten gedurende zes tot acht maanden.

Type Droog
Producent Bodega Sierra Norte
Jaargang 2014
Land Spanje
Inhoud fles 750ml
Alc. percentage 13,5%
Regio Utiel-Requena
Druif Bobal
Kleur Diep donker rood
Geur

Veel rood fruit. Tevens door de houtrijping en het terroir leer- cacao- en aardse tonen.

Smaak

De sappige smaak doet eigenlijk hetzelfde: heel veel rood en zwart fruit met bijbehorend zuurtje in de aandronk, vervolgens komen mildere tonen naar voren, zoals drop, cacao, kruidnagel, die ook in de afdronk nablijven. Eerst wat strak, vervolgens filmend

Afsluiting Kurk
Lekker bij

Uitstekend te combineren met rood vlees, paddenstoelen, groentegerechten, en droge kaas. Serveertemperatuur 18° C.

Bodega Sierra Norte

In de noordoostelijke hoek van het District Utiel-Requena, liggen op 900 meter hoogte de wijngaarden Sierra Norte. Met de Pinares de Mira in het noorden, de vlakte van Campillo in het zuiden, de stad Camporrobles en de hellingen ronde de rivier Cabriel, een bevoorrechte enclave, omgeven door unieke natuurlijke en historische rijkdom. 
De berg Molon regeert en beschermt de wijngaarden, heeft overblijfselen van oude nederzettingen van de Iberiërs, Romeinen en Arabieren, getuige de vazen en gebruiksvoorwerpen voor het maken van wijn. 

Bodega De Sierra Norte richt zich op wijnen met ongebruikelijke kenmerken duidelijk gemarkeerd door de ervaring van de drie generaties, een unieke en lange traditie.

Sierra Norte heeft diverse lijnen waaronder Fuenteseca en Cerro Bercial. De eerste produceert D.O. Utiel Requena wijnen van zeer goede, betaalbare kwaliteit. Fuenteseca is een lijn met jonge, fruitige en sappige wijnen, gepresenteerd in flessen met schroefdop. De tweede zit een stap hoger, met houtgelagerde wijnen (Frans en Amerikaans eiken), en bijzondere blends. De bodem is kalkhoudend, met wat ijzer. De druiven groeien aan 60 jaar oude stokken, met als resultaat een sterke wijn met een groot bewaarpotentieel, zeker als – in dit geval – de oogst per stok klein gehouden wordt. De wijngaarden liggen boven de 900 meter, wat zorgt voor fruit en aroma. Heerlijk Spaans, met een bijzonder karakter.

Bobal

Belangrijke en steeds meer gewaardeerde druif uit de Levante. De druif geeft heerlijk zachte wijnen.

Bobal komt uit de regio Utiel-Requena in centraal oost Spanje, waar het een veel aangeplante druif is. De eerste vermelding komt al uit de 15eeuw. De oude Spaanse synoniem benicarló, genoemd naar een haven aan de middellandse zee wordt niet meer gebruikt en zou ook moeten worden vermeden omdat de naam beni carlo foutief wordt gebruikt voor de monastrell in de Dordogne. 

De plant geeft grote, compacte trossen. De knoppen komen redelijk laat open en de druiven zijn ook laat rijp. Zeer sterke groeier en vruchtbaar met behoorlijk grote oogsten. Kan zeer goed tegen kort snoeien. Bobal is zeer geschikt voor droge gebieden maar is wel vatbaar voor meeldauw en botrytis. Het probleem met de bobal is de rijping, deze is niet altijd even gelijkmatig. Dit kan zijn weerslag hebben op de kwaliteit. In Spanje wordt bobal steeds meer gewaardeerd en vervangt deze vaak de monastrel omdat bobal mooiere zuren, lager alcoholpercentage heeft en dus zachtere fruitigere wijnen geeft.

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel