Armagnac Nismes Delclou VSOP

€33,50

Prijs per 6 flessen
€201,00
Artikelnummer
1010299
Land
FrankrijkArmagnac Nismes Delclou VSOP

De appellatie VSOP schrijft voor dat de armagnac minimaal 5 jaar moet rijpen in eiken vaten. De VSOP van Nismes Delclous is een blend van eaux de vie welke gemiddeld acht in eiken vaten in de kelders heeft gelegen.

Land Frankrijk
Inhoud fles 700ml
Alc. percentage 40%
Producent Armagnac Nismes Delclou
Regio Gascogne
Type Droog
Geur

Natuurlijk, floraal en gedroogd fruit

Smaak

Vol en rijk met een kruidigheid, hazelnoot en vanille. Een lange zachte afdronk.

Afsluiting Kurk
Kleur Amber
Lekker bij

Heerlijk als digestief

Armagnac Nismes Delclou

Nismes-Delclou is de oudste Armagnac producent, in 1832 opgericht door Baron Hausmann, toenmalig hoofdcommissaris van de politie in Parijs. Het is sindsdien in bezit van dezelfde  familie. Heden zet  Florence Castarède, de zesde generatie, de traditie voort van het produceren van heerlijk rijke, geparfumeerde en zachte armagnac. Deze armagnacs behoren tot de mooiste in het gebied.

Castarède heeft de benijdenswaardige reputatie voor het hebben van een indrukwekkende voorraad van oude jaargangen, welke teruggaat tot 1881.

Alleen de beste druiven uit de Bas Armagnac worden gebruikt en de eaux-de-vie rijpt langzaam gerijpt in houten vaten en demejans op twee verschillende locaties:

  1. De kelders van Nismes-Delclou bij de rivier de Baise in de buurt van de Pont de Bordes in Lavardac
  2. Kasteel Maniban in Mauleon Armagnac.

Het prachtige oude kasteel van Maniban werd gebouwd in de 16e eeuw en is een historisch monument. Het landgoed is omgeven door wijngaarden beplant met Folle Blanche (Piquepoul), Colombard en Ugni Blanc.

Jaargangen zijn normaal voor armagnac en hebben een goed traceerbaarheid. Zo geeft bijvoorbeeld 1978 weer dat deze armagnac in dat jaar is gedistelleerd en ook dat de druiven in dat jaar zijn geoogst. De wetten voor de etiketten is gelijk in Armagnac en Cognac. De VSOP moet minimaal 4 jaar rijpen ein eiken vaten en de XO zes jaar. Nismes-Delclou heeft een van mooiste verzamelingen van oude jaargangen. Het meeste hiervan wordt bewaard in , waar rustig wordt gewacht op het moment van bottelen.

Gascogne

In het zuidwesten van Frankrijk, pakweg tussen Bordeaux en de Pyreneeën, strekken de wijngaarden van de Gascogne zich uit over het heuvelige landschap. Als wijngebied is deze streek niet heel bekend, omdat de voornamelijk witte druiven voor het grootste deel worden gebruikt voor de productie van Armagnac en Bas-Armagnac. Daarnaast zijn er een aantal zeer groot opgezette wijnfabrieken gehuisvest die op grote schaal witte bulkwijn maken van dezelfde druiven (met name Ugni Blanc en Colombard) die voor Armagnac worden gebruikt - vanwege het hoge rendement per hectare dat deze druivenrassen kunnen geven. Mede daardoor is er (nog) geen AOC, maar worden de wijnen als landwijn (IGP Côtes de Gascogne) op de markt gebracht.

Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel